Pré de Chez Nous
Cédric Bilocq
Ik ben een boerderij handelaar en fokker-mester na de uren. Mijn boerderij ligt in Heinsh, tussen Habay en Aarlen. Ik fok alleen het Belgische Blanc-Bleu ras en ik werk in een gesloten circuit, wat betekent dat de dieren op mijn boerderij geboren en opgegroeid zijn. Onze dieren genieten optimaal van de weiden en eten ook voorgeoogst gras of hooi, aangevuld met Euroclim®-voeder van Dumoulin.
Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan hun welzijn, met voetreiniging, scheren, enz.
Pré de chez nous garandeert..:
- Lokaal vlees dat altijd afkomstig is van boerderijen in de buurt van de slagers. Een kleinere ecologische voetafdruk.
- Een sterk initiatief van ervaren partners die om het milieu geven. Van boerderij tot bord.
- Een nieuw label! Trots op de kwaliteit die het de consument biedt, met respect voor de boeren en een realistische ecologie. Geen loze woorden!
- Een lastenboek: eenvoudig, doeltreffend en gemakkelijk in te voeren, ook al zijn er enkele volkomen logische beperkingen.
Ik zou ook zeggen: respect voor de verschillende schakels in de keten – respect voor de dieren – respect voor het milieu – respect voor de consument – lekker eten en het goed doen – Belgisch gejuich – trots om zo’n product voor te stellen!
Maar bovenal is Pré de chez nous mals en smakelijk vlees met een mooie rode kleur. Ik raad het aan zonder saus om zijn unieke smaak te behouden!
Dus stop met watertanden en probeer het eens!
- Veeteelt
- Cédric Bilocq
- ARLON