Pré de Chez Nous
Denis Devillers
Ik ben Denis Devillers, een gepassioneerde fokker gevestigd in Haspengouw Limoneuse in het dorpje Ligney, in de gemeente Geer. Ik ben 41 jaar oud en heb het geluk gehad om al meer dan 10 jaar in mijn familie te werken. Ik ben opgeleid als bio-ingenieur.
Kun je ons iets vertellen over je boerderij?
Mijn boerderij is heel divers. Naast de Belgische Blanc-Bleu veestapel telen mijn familie en ik verschillende gewassen (met als specialiteit vollegrondsgroenten). Wat de fokkerij betreft, zijn we vanrow to finish. Met andere woorden, we willen elke fase in het leven van onze runderen op onze site controleren, van de geboorte tot de groei, de voortplanting en het vetmesten.
Waarom zijn we lid geworden van Pré de chez nous?
Omdat we dit label zien als een garantie van bepaalde waarden die mijn familie en ik trots maken op ons dagelijks werk. Dankzij “Pré de chez nous” hebben we de voldoening van een certificering voor verschillende praktijken die ons dierbaar zijn en die ons elke dag motiveren in ons beroep. Met dit label hopen we deze waarden te delen en te laten erkennen door de consumenten, die de vruchten van ons werk op hun bord zullen vinden.
Welke belangrijke boodschap brengt Pré de chez nous over?
Het eerste belangrijke punt betreft het welzijn van ons vee (evenwichtige voeding, verplichte weidegang, enz.) Een tweede punt is gebaseerd op milieuoverwegingen (behoud van weiden, GGO-vrij voer, Europese eiwitten, enz.)
Wat vind je van het vlees van Pré de chez nous?
De waarden die het label verdedigt, zullen je nieuwsgierigheid en interesse wekken. Een proeverij zal je overtuigen.
Om zonder mate te eten: MIAM